El Festuc ecològic de Catalunya, procedent de l’Àsia, actualment, l’ Iran és el principal país productor, seguit a distància dels Estats Units i de Turquia.

Es tracta d’un fruit sec amb un alt contingut en hidrats de carboni, fibra.

També destaca el seu valor protèic i mineral. Pel contingut en fibra, 14 grams per cada 100, el festuc és ideal per a regular el trànsit intestinal, a la vegada que tenen un alt efecte saciant. El festuc és, també, un aliment amb característiques antioxidants, aportades per l’alt contingut en vitamines del grup A i B i E, aquesta última també íntimament lligafa amb la salut de la pell.. Dintre del grup B, també cal destacar la presència de vitamina B6, beneficiosa per al sistema nerviós i immunològic.
Te un alt contingut en àcids greixosos poliinsaturats i àcid oleic, elements que contribueixen a regular l’índex de colesterol a l’organisme i per tant, presos amb mesura, tenen un efecte cardiosaludable. En relació amb els minerals, en destaquen, especialment, el potassi, el calci, el fòsfor i el ferro.
Els festucs ecològics, com la resta de fruits secs, són aliments energètics. Com sol passar en els fruits secs en general, la xifra de calories és alta.
Per aquest motiu, les persones amb problemes de pes han de limitar-ne el seu consum.

Leave A Reply